Biografia

El meu nom és Xavi Gaya. He estudiat l’Enginyeria Tècnica en Informàtica de Gestió (UOC – 2012). Posteriorment vaig matricular-me de l’Enginyeria Tècnica en Informàtica de Sistemes (UOC), que no vaig poder acabar, ja que es va extingir el pla d’estudis que cursava, quan tan sols em quedava una assignatura per aprovar (Teoria d’Autòmats i Llenguatges Formals 2). Així que finalment, vaig demanar un trasllat d’expedient, i ara tinc pendent d’acabar el Grau en Informàtica algun dia.

Mentre cursava l’Enginyeria Tècnica en Informàtica, vaig estar treballant en un diari local de Lleida (Diari Segre), i en la seva impremta, on em vaig formar com a treballador, i vaig tenir ocasió de poder dirigir un equip de treball durant 14 anys.

Això va fer que es despertés el meu interès en la productivitat, el lideratge, la qualitat, i tots els temes relacionats amb la gestió empresarial, i per això, quan l’empresa em va oferir de fer un màster relacionat amb el tema, no vaig deixar passar l’ocasió, i vaig apuntar-me a fer el Màster en Direcció i Lideratge de l’escola de lideratge Ingenio.

En acabar-lo, la mateixa escola va confiar en mi per liderar la transformació del model de negoci presencial que impartia fins llavors, a un model de negoci a través d’Internet, on l’abast de l’escola era molt més gran.

Però passats dos anys de l’inici d’aquell projecte, quan ja estava en marxa i funcionant, el diari, l’empresa per la qual seguia treballant, em va brindar l’ocasió de fer un nou màster en direcció d’empreses. Aquest cop era el màster oficial de la UOC, en Direcció d’Empreses en l’Economia del Coneixement.

D’altra banda, a més d’aquestes experiències i formacions, anteriorment havia cursat dos FP, una en Delineació, i una altra en Informàtica. També, en el meu currículum tinc el nivell B2 d’anglès, formació bàsica en gestió de la qualitat amb el model EFQM, i formació en auditories internes en gestió de la qualitat mitjançant l’estàndard ISO.

La meva biografia més personal

Des de molt petit, a l’edat de 8 anys (any 1983), a casa meva va aparèixer el primer ordinador. Era un regal per a un dels meus germans més grans, però amb dret d’ús per a tota la família, i és clar, el meu germà un any més gran que jo, i jo mateix, no vam deixar passar l’ocasió de dedicar-li moltíssimes hores a aquell aparell, bàsicament totes elles dedicades a jugar a videojocs.

Recordo perfectament, amb nostàlgia, aquell ordinador: era un Amstrad CPC464, amb 64Kb de memòria, unitat de cinta de cassette i pantalla a color. Ara pot semblar poca cosa, però a l’any 83 allò era inèdit, i era un ordinador personal d’avantguarda, i a casa, sense saber-ho els més petits, érem uns privilegiats per poder tenir-lo.

En aquell ordinador vaig passar moltes hores d’oci jugant a videojocs, però que a la vegada van servir per despertar el meu interès en aquelles màquines, en la programació i en qualsevol cosa que hi estigués relacionada. Estic segur que allò va ser el que anys més tard va fer-me decidir per estudiar informàtica.

Com deia anteriorment, quan vaig començar a treballar en el diari, em van donar una feina d’ajudant de preimpressió, i em tocava treballar nits, caps de setmana, festius, …. De seguida vaig veure que si no seguia estudiant, només podria seguir optant a feines d’aquelles característiques, i per això, un cop ja estava treballant, vaig començar a estudiar a la UOC l’enginyeria informàtica.

Uns mesos després de començar a treballar, em van proposar un canvi, per anar a treballar en el departament d’informàtica de l’empresa, i, evidentment, vaig acceptar sense pensar-m’ho. Allà vaig tenir ocasió de treballar i conèixer el sistema VAX/VMS, d’aprendre a programar en scripting, de formar-me com a administrador de sistemes (sysadmin), helpdesk, administració de Linux, xarxes híbrides amb Windows, Linux, Apple, ….

Però un cop més, l’empresa va confiar-me un nou canvi, com a responsable de preimpressió. Aquest departament comptava amb grans impressores de planxes metàl·liques d’alumini, sistemes automatitzats, servidors, i estacions de treball que calia gestionar. També va ser on vaig començar a gestionar equips, on vaig tenir ocasió de responsabilitzar-me de les queixes dels clients, de l’assessorament tècnic d’aquests, ….. M’hi he estat 14 anys fent aquestes tasques.

2 comentarios en “Biografia

  1. Pingback: libros ayuda

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.